Briosele cu afine sunt acele blueberry muffins de care auzim in mai toate filmele americane. Reteta de briose este simpla. aveti nevoie de afine, faina, oua si zahar
Mixam bine de tot untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa, adaugam la crema obtinuta coaja rasa de portocala apoi incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Dupa ce terminam de incorporat ouale, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Alternam cu cele 3 linguri de lapte rece pana reusim sa incorporam toata faina. Vom obtine o compozitie un pic mai tare. Adaugam apoi afinele si amestecam totul foarte usor cu spatula sau o lingura de lemn.
Pregatim tava pentru briose, asezam in ea hartiutele speciale pentru copt si umplem cupele din ea numai pana la jumatate, deoarece la copt briosele vor creste foarte mult.
Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute, oricum, va ghidati dupa miros, sau dupa intuitie, puteti face testul cu scobitoarea.
Se servesc si caldute si reci. Sunt pufoase si a doua zi.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii