Briose cu afine

Briosele cu afine sunt acele blueberry muffins de care auzim in mai toate filmele americane. Reteta de briose este simpla. aveti nevoie de afine, faina, oua si zahar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu afine

Ingrediente

  • 150 g afine
  • 300g faina
  • 4 oua
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete praf de copt
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

Mixam bine de tot untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa, adaugam la crema obtinuta coaja rasa de portocala apoi incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Dupa ce terminam de incorporat ouale, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Alternam cu cele 3 linguri de lapte rece pana reusim sa incorporam toata faina. Vom obtine o compozitie un pic mai tare. Adaugam apoi afinele si amestecam totul foarte usor cu spatula sau o lingura de lemn.

Pregatim tava pentru briose, asezam in ea hartiutele speciale pentru copt si umplem cupele din ea numai pana la jumatate, deoarece la copt briosele vor creste foarte mult.

Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute, oricum, va ghidati dupa miros, sau dupa intuitie, puteti face testul cu scobitoarea.



Se servesc si caldute si reci. Sunt pufoase si a doua zi.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori