Briose cu cacao (panza de paianjen)

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cacao (panza de paianjen) sunt necesare urmatoarele ingrediente: cacao, praf de copt, faina, bicarbonat, unt, zahar, ou, chefir sau iaurt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose cu cacao (panza de paianjen)

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 3 linguri praf de cacao (nu folosi cacao instanta)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 linguri unt topit
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite aroma sau extract de vanilie
  • 1 cana chefir sau iaurt
  • Decor:
  • 2 albusuri
  • 2 1/2 – 3 plicuri zahar pudra
  • 1 lingurita aroma de vanilie
  • 2 linguri suc de portocale proaspat
  • colorant alimentar negru sau maro

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas de marime medie amesteca faina, praful de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Intr-un vas mare amesteca untul cu zaharul, folosind un mixer, la viteza medie. Adauga ouale si aroma de vanilie si amesteca bine. Incorporeaza amestecul cu faina, in 3 parti, alternand cu chefirul.

Umple formele cu amestecul obtinut, pana la 2/3 din inaltime. Lasa la copt briosele 16-20 de minute (incearca cu acul sa vezi daca s-au copt).  Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca in forme 5 minute, apoi scoate-le pe un gratar, si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru decor pune albusurile intr-un vas si amesteca cu un mixer, la viteza mare, pana obtii o spuma moale. Adauga zaharul praf, vanilia si sucul de portocale, si amesteca mai departe, pana obtii o masa densa, lucioasa (trebuie sa obtii un amestec usor de intins. Daca este prea moale, mai adauga zahar pudra, daca e prea dens, adauga suc de portocale).

Din amestecul obtinut scoate 1/3 intr-un vas mai mic si adauga colorantul alimentar. Pune amestecul intr-un saculet textil de decor cu gaura sau intr-o punga de plastic gaurita la un capat cu un ac. Aplica cu ajutorul unei linguri amestecul de culoare alba deasupra brioselor si intinde-l cu un cutit.

Trage linii in forma de spirala folosind amestecul inchis, incepand din mijlocul brioselor, inaintand spre margini si „sterge-le” cu cutitul, apoi trage linii cu cutitul dinspre exterior inspre interior, la o distanta de 1-2 cm. Continua miscarea pana formezi o panza de paianjen deasupra brioselor. Obtii 12 briose.


Briosele panza de paianjen cu cacao pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
2
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
4
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
5
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Parteneri
Supa crema de dovleac placintar
Bucataras.RO

Supa crema de dovleac placintar

Supa crema de dovleac placintar
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola