Briose cu cacao (panza de paianjen)

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cacao (panza de paianjen) sunt necesare urmatoarele ingrediente: cacao, praf de copt, faina, bicarbonat, unt, zahar, ou, chefir sau iaurt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose cu cacao (panza de paianjen)

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 3 linguri praf de cacao (nu folosi cacao instanta)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 linguri unt topit
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite aroma sau extract de vanilie
  • 1 cana chefir sau iaurt
  • Decor:
  • 2 albusuri
  • 2 1/2 – 3 plicuri zahar pudra
  • 1 lingurita aroma de vanilie
  • 2 linguri suc de portocale proaspat
  • colorant alimentar negru sau maro

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas de marime medie amesteca faina, praful de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Intr-un vas mare amesteca untul cu zaharul, folosind un mixer, la viteza medie. Adauga ouale si aroma de vanilie si amesteca bine. Incorporeaza amestecul cu faina, in 3 parti, alternand cu chefirul.

Umple formele cu amestecul obtinut, pana la 2/3 din inaltime. Lasa la copt briosele 16-20 de minute (incearca cu acul sa vezi daca s-au copt).  Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca in forme 5 minute, apoi scoate-le pe un gratar, si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru decor pune albusurile intr-un vas si amesteca cu un mixer, la viteza mare, pana obtii o spuma moale. Adauga zaharul praf, vanilia si sucul de portocale, si amesteca mai departe, pana obtii o masa densa, lucioasa (trebuie sa obtii un amestec usor de intins. Daca este prea moale, mai adauga zahar pudra, daca e prea dens, adauga suc de portocale).

Din amestecul obtinut scoate 1/3 intr-un vas mai mic si adauga colorantul alimentar. Pune amestecul intr-un saculet textil de decor cu gaura sau intr-o punga de plastic gaurita la un capat cu un ac. Aplica cu ajutorul unei linguri amestecul de culoare alba deasupra brioselor si intinde-l cu un cutit.

Trage linii in forma de spirala folosind amestecul inchis, incepand din mijlocul brioselor, inaintand spre margini si „sterge-le” cu cutitul, apoi trage linii cu cutitul dinspre exterior inspre interior, la o distanta de 1-2 cm. Continua miscarea pana formezi o panza de paianjen deasupra brioselor. Obtii 12 briose.


Briosele panza de paianjen cu cacao pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa