Briose cu cacao (panza de paianjen)

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cacao (panza de paianjen) sunt necesare urmatoarele ingrediente: cacao, praf de copt, faina, bicarbonat, unt, zahar, ou, chefir sau iaurt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose cu cacao (panza de paianjen)

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 3 linguri praf de cacao (nu folosi cacao instanta)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 linguri unt topit
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite aroma sau extract de vanilie
  • 1 cana chefir sau iaurt
  • Decor:
  • 2 albusuri
  • 2 1/2 – 3 plicuri zahar pudra
  • 1 lingurita aroma de vanilie
  • 2 linguri suc de portocale proaspat
  • colorant alimentar negru sau maro

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas de marime medie amesteca faina, praful de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Intr-un vas mare amesteca untul cu zaharul, folosind un mixer, la viteza medie. Adauga ouale si aroma de vanilie si amesteca bine. Incorporeaza amestecul cu faina, in 3 parti, alternand cu chefirul.

Umple formele cu amestecul obtinut, pana la 2/3 din inaltime. Lasa la copt briosele 16-20 de minute (incearca cu acul sa vezi daca s-au copt).  Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca in forme 5 minute, apoi scoate-le pe un gratar, si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru decor pune albusurile intr-un vas si amesteca cu un mixer, la viteza mare, pana obtii o spuma moale. Adauga zaharul praf, vanilia si sucul de portocale, si amesteca mai departe, pana obtii o masa densa, lucioasa (trebuie sa obtii un amestec usor de intins. Daca este prea moale, mai adauga zahar pudra, daca e prea dens, adauga suc de portocale).

Din amestecul obtinut scoate 1/3 intr-un vas mai mic si adauga colorantul alimentar. Pune amestecul intr-un saculet textil de decor cu gaura sau intr-o punga de plastic gaurita la un capat cu un ac. Aplica cu ajutorul unei linguri amestecul de culoare alba deasupra brioselor si intinde-l cu un cutit.

Trage linii in forma de spirala folosind amestecul inchis, incepand din mijlocul brioselor, inaintand spre margini si „sterge-le” cu cutitul, apoi trage linii cu cutitul dinspre exterior inspre interior, la o distanta de 1-2 cm. Continua miscarea pana formezi o panza de paianjen deasupra brioselor. Obtii 12 briose.


Briosele panza de paianjen cu cacao pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
2
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
4
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
5
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii