Briose cu cafea este un desert delicios si rapid de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta de briose aveti nevoie de faina, zahar, cafea, ciocolata, parf de copt
Mixam bine de tot untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa, adaugam la crema obtinuta cafeaua macinata, apoi incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Dupa ce terminam de incorporat ouale, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Alternam cu cele 3 linguri de crema de lichior de cafea amestecate cu cafeaua tare preparata pana reusim sa incorporam toata faina. Vom obtine o compozitie un pic mai tare. Adaugam apoi bombonelele de cafea (daca folositi) si amestecam totul foarte usor cu spatula sau o lingura de lemn.
Pregatim tava pentru briose, asezam in ea hartiutele speciale pentru copt si umplem cupele din ea numai pana la jumatate, deoarece la copt briosele vor creste foarte mult.
Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute, le lasam la racit. Topim ciocolata si untul la cuptorul cu microunde, si o turnam peste briosele racite. Mai lasam 20 de minute la frigider si le putem servi.
Se servesc la micul dejun sau ca desert.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii