Briose cu cafea

Briose cu cafea este un desert delicios si rapid de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta de briose aveti nevoie de faina, zahar, cafea, ciocolata, parf de copt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cafea

Ingrediente

  • 300g faina
  • 4 oua
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 2 pliculete praf de copt
  • 3 linguri de cafea tare preparata
  • 2 linguri lichior de cafea sau crema lichior de cafea
  • bombonele de ciocolata si cafea (optional)
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata neagra +2 lingurite de unt

Mod de preparare

Mixam bine de tot untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa, adaugam la crema obtinuta cafeaua macinata, apoi incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Dupa ce terminam de incorporat ouale, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Alternam cu cele 3 linguri de crema de lichior de cafea amestecate cu cafeaua tare preparata pana reusim sa incorporam toata faina. Vom obtine o compozitie un pic mai tare. Adaugam apoi bombonelele de cafea (daca folositi) si amestecam totul foarte usor cu spatula sau o lingura de lemn.

Pregatim tava pentru briose, asezam in ea hartiutele speciale pentru copt si umplem cupele din ea numai pana la jumatate, deoarece la copt briosele vor creste foarte mult.

Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute, le lasam la racit. Topim ciocolata si untul la cuptorul cu microunde, si o turnam peste briosele racite. Mai lasam 20 de minute la frigider si le putem servi.


Se servesc la micul dejun sau ca desert.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
1
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
2
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
3
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Aluat dulce pentru placinta
4
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
5
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia