Briose cu cappuccino sunt niste prajituri delicioase pentru care aveti nevoie de faina, zahar, oua, cafea solubila, fulgi de ciocolata, scortisoara, praf de copt, branza de vaci
Briosele cu cappuccino au un gust aparte, ti le recomand cu caldura daca esti o "cafegioaica" ori un "cafegiu", cafeaua solubila din compozitie le da o aroma deosebita.
Si pentru briose, si pentru crema, fulgii de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata amaruie, maruntita in robotul de bucatarie.
Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie sau in blender si se mizeaza bine. Se pune apoi crema intr-un vas acoperit si se da la frigider pana cand este servita. Daca o tii la temperatura camerei se usuca si se innegreste.
In ce priveste briosele, ai nevoie de un castron mare in care sa amesteci faina, praful de copt, varful de sare, scortisoara.
Intr-un ibric incalzesti laptele si apoi il torni intr-un alt bol peste cafeaua solubila. Adaugi untul topit in prealabil la bain-marie, oul si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se toarna toate peste ingredientele solide din castronul mare. Nu se mixeaza prea tare ci doar cat sa se omogenizeze. Se adauga si fulgii de ciocolata.
Se toarna in formele speciale de briose (fie ungi formele, fie te folosesti de hartiile pentru briose), umpland cam doua treimi. Se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20 de min. Testul scobitorii iti va arata o scobitoare putin umeda datorita ciocolatei din compozitie dar daca "palaria" briosei are o crusta crapata, este gata.
Se lasa la racit pe un gratar si se servesc fie ca atare, fie unse cu crema.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii