Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu capsuni si iaurt sunt necesare urmatoarele ingrediente: capsuni, iaurt, zeama de lamaie, zahar, unt, oua, lapte, faina, praf de copt, zahar pudra.
Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Capsunile se spala, se usuca, se taie bucatele marunte, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu o lingura de zahar.
Zaharul se freaca cu untul, oul, iaurtul de capsuni si laptele.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga pasta de unt.
Se pun, cu grija, capsunile.
Formele de briose se umplu ¾ cu acest aluat si se coc 20-25 minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Briosele se servesc pudrate cu zahar, sau se orneaza cu felii proaspete de capsuni si o glazura de unt.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii