Briose cu castane

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu castane sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata, piure de castane, unt, rom, gem de caise, oua, faina, praf de copt, frisca, scortisoara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Briose cu castane

Ingrediente

  • 100g ciocolata menaj
  • 250g piure de castane
  • 100g unt topit
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri gem de caise
  • 50 zahar
  • 3 oua
  • putina sare
  • 50g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Decor:
  • frisca
  • scortisoara macinata

Mod de preparare

Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Topeste ciocolata la abur si las-o la racit, apoi amestec-o cu piureul de castane, untul moale, romul, gemul, zaharul si galbenusurile, folosind un mixer.

Bate o spuma tare din albusuri si sare, si amesteca faina cu praful de copt. Amesteca masa de castane cu spuma de oua (adauga treptat spuma), si apoi adauga amestecul cu faina si toarna aluatul in forme.

Pune la copt 30 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade C.


Decoreaza briosele cu castane cu frisca si pudreaza cu scortisoara macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori