Briose cu crema din nuca de cocos

Aluatul de briose este unul foarte simplu. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana,untul topit, esenta s

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose cu crema din nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 125 g smantana
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 200 g faina ( aprox. 15 linguri)
  • Pentru crema :
  • 2 albusuri
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 10 linguri cu zahar farin
  • esenta de rom

Mod de preparare

Aluatul de briose este unul foarte simplu. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana,untul topit, esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca bine cu mixerul.

Crema de cocos:

Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul farin, esenta si se amesteca bine, sa rezulte o pasta groasa.

Asamblarea:

Pregatim tava de briose. Asezam hartiutele. Turnam aluatul intr-un pos sau intr-o punga si punem un prim strat in fiecare forma. Asezam apoi o lingura cu crema de cocos si inca un strat de aluat, cat sa acopere toata crema. Coacem briosele 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.


Le putem servi ca atare, sau decorate cu glazura din zahar farin. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori