Aluatul de briose este unul foarte simplu. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana,untul topit, esenta s
Aluatul de briose este unul foarte simplu. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana,untul topit, esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca bine cu mixerul.
Crema de cocos:
Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul farin, esenta si se amesteca bine, sa rezulte o pasta groasa.
Asamblarea:
Pregatim tava de briose. Asezam hartiutele. Turnam aluatul intr-un pos sau intr-o punga si punem un prim strat in fiecare forma. Asezam apoi o lingura cu crema de cocos si inca un strat de aluat, cat sa acopere toata crema. Coacem briosele 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.
Le putem servi ca atare, sau decorate cu glazura din zahar farin. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii