Astăzi am decis să combin ghimbirul cu portocale, o combinație care îmi este dragă, atât în ceai, cât și în deserturi.
Într-o crăticioară, punem pe foc mic, ghimbirul împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să pe foc câteva minute, până ce zahărul se topeste complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească. Mixăm ouale cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou. Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant. La sfârșit, se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade C,pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii