Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si ghimbir sunt necesare urmatoarele ingrediente: lamaie, ghimbir, unt, zahar, oua, lapte, bicarbonat de amoniu.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Intr-un vas mai mare se bate spuma untul cu zaharul.
Se pun, pe rand, unul cate unul, ouale. Se adauga aroma de lamaie si ghimbirul.
Bicarbonatul de amoniu se pune in lapte (atentie: va incepe sa „fiarba”, facand multa spuma)
1/3 din faina se amesteca cu ghimbirul si aroma de lamaie. Se pune si restul de faina si laptele si se amesteca foarte bine.
Se pune aluatul in formele de briose si se coc 25-20 de minute.
In locul aromei de lamaie, se pot folosi 3 lingurite de coaja proaspat rasa si 1-2 lingurite de zeama de lamaie.
Dupa ce s-au racit pot fi servite.
Alte retete recomandare:
Briose cu martipan
Briose cu banane
Briose cu banane si iaurt
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii