Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si ghimbir sunt necesare urmatoarele ingrediente: lamaie, ghimbir, unt, zahar, oua, lapte, bicarbonat de amoniu.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Intr-un vas mai mare se bate spuma untul cu zaharul.
Se pun, pe rand, unul cate unul, ouale. Se adauga aroma de lamaie si ghimbirul.
Bicarbonatul de amoniu se pune in lapte (atentie: va incepe sa „fiarba”, facand multa spuma)
1/3 din faina se amesteca cu ghimbirul si aroma de lamaie. Se pune si restul de faina si laptele si se amesteca foarte bine.
Se pune aluatul in formele de briose si se coc 25-20 de minute.
In locul aromei de lamaie, se pot folosi 3 lingurite de coaja proaspat rasa si 1-2 lingurite de zeama de lamaie.
Dupa ce s-au racit pot fi servite.
Alte retete recomandare:
Briose cu martipan
Briose cu banane
Briose cu banane si iaurt

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii