Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si iaurt sunt necesare urmatoarele ingrediente: iaurt, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, zeama si coaja de lamaie.
Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Formele de briose se ung cu unt sau se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si, apoi, se adauga, pe rand, ouale (intregi!).
Intr-un alt vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Amestecul de faina se adauga, alternativ cu iaurtul, in pasta de unt (se incepe si se termina cu faina!).
Se pune, apoi, si coaja si zeama de lamaie.
Aluatul se pune in forme (doar pana la ¾ din nivelul formei) si se coace 10-12 minute.
Putem adauga in aluat 1,5 cana cu alune sau migdale si / sau 2 cani cu mac ceea ce le face si mai deosebite.
Pot fi servite dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Briose cu mac umplute cu budinca
Briose cu caise
Briose cu bere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii