Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu mac umplute cu budinca sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, budinca, tarate, faina, ulei, lapte, bicarbonat, praf de copt, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, oua, zahar.
Prepara umplutura: fierbe 3,5 dl de lapte, iar in 1/2 dl de lapte ramas amesteca budinca si zaharul si toarna-le peste laptele fiert si fierbe-le pana la ingrosare. Lasa amestecul la racit. Incalzeste cuptorul la 180 de grade C, tapeteaza formele de briose cu hartie de copt.
Amesteca macul macinat cu taratele, faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara si nucsoara. Separa ouale, bate spuma galbenusurile impreuna cu zaharul si adauga uleiul.
Incorporeaza incet in aluat amestecul cu faina si laptele.
Bate o spuma tare din albusuri cu putina sare si adaug-o incet la aluat. Toarna o lingura de aluat in forma, iar deasupra ¾ lingura de umplutura, iar apoi din nou aluat.
Pune la copt 15-20 de minute.
Pot fi servite dupa ce se racesc.
Alte retete recomandate:
Briose cu jeleu de visine
Briose cu nuca, ciocolata si vanilie
Briose cu ciocolata
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii