Briose cu martipan

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu martipan sunt necesare urmatoarele ingrediente: martipan, faina, migdale, praf de copt, margarina, apa minerala, zahar brun.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose cu martipan

Ingrediente

  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 cana migdale macinate
  • 1 pachet praf de copt
  • 1/2 cana zahar (brun sau cristal sau amestecat)
  • 1/2 cana margarina topita
  • 1 cana apa minerala
  • bilute de martipan

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Amesteca faina cu migdalele si praful de copt. Amesteca zaharul cu margarina si apa minerala, apoi adauga amestecul cu faina.

Pune cate 1-1 lingura de aluat pe fundul formelor si in fiecare forma pozitioneaza cate 1-1 biluta de martipan si acopera-le cu aluat.  Lasa la copt 20 de minute.


Poti decora briosele cu cate o migdala.

Alte retete recomandate:

Briose de toamna

Briose cu mere si nuci

Briose cu vanilie, cocos si ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc