Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu martipan si migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, oua, zahar, migdale, frisca, faina, drojdie, pasta de martipan.
Cuptorul se incalzeste dinainte. Untul se bate spuma cu galbenusurile, zaharul, vanilia si se adauga, apoi, frisca si aroma de migdale. Faina se amesteca cu migdalele si cu drojdia.
Albusurile cu putina sare se bat spuma tare.
In pasta de unt, punem faina si, treptat, incet, putin cate putin, spuma de albusuri.
Aluatul se pune in forme, la mijlocul fiecareia infigem o bucata de martipan si lasam sa se odihneasca o jumatate de ora.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.
In aproximativ 20 de minute, briosele vor fi coapte.
Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.
Alte retete recomandate:
Briose cu multa ciocolata
Mega briose
Briose cu mere si cascaval copt
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii