Briose cu mere si dovleac copt

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu mere si dovleac copt sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, faina, bicarbonat, oua, ulei, dovleac, zahar.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mere si dovleac copt

Ingrediente

  • 2 1/2 cani faina
  • 2 cani mere razuite
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana dovleac copt facut piure
  • 1 lingura amestec de condimente pentru cozonac cu miere
  • 2 cani zahar

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 165 de grade. Unge cu unt formele de briose sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecul de condimente.

Bate ouale spuma impreuna cu zaharul, adauga uleiul, merele razuite si piureul de dovleac copt. Adauga amestecul cu faina si umple formele de briose. Amesteca 1/4 din cana cu zahar cu untul si faina si unge briosele cu amestecul obtinut.

Pune la copt 15-20 de minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Spuma de capsuni

Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori