Pentru a prepara aceasta delicioasa de briose cu multa ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, bicarbonat, faina, chefir, zahar, ciocolata alba, ciocolata cu lapte, ciocolata menaj, nuca.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade C, pregateste formele de briose: tapeteaza-le cu hartie de copt. Topeste untul impreuna cu ciocolata de menaj la abur. Amesteca ouale cu zaharul, chefirul si vanilia.
Amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza incet, in amestecul cu oua, ciocolata racita la temperatura camerei.
Adauga amestecul cu faina la masa de ciocoloata si uniformizeaza-le. Adauga cicolata de decor la aluat si toarna-l in formele de briose: fiecare forma trebuie umpluta pana la 2/3 din inaltime.
Pune la copt 20-25 de minute. In loc de ciocolata de decor poti folosi si ciocolata taiata marunt. Inainte de coacere presara bucatele de ciocolata deasupra brioselor.
Pot fi servite dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Briose cu mere
Briose cu crema din nuca de cocos
Briose cu crema de branza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii