Pentru a prepara aceasta delicioasa de briose cu multa ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, bicarbonat, faina, chefir, zahar, ciocolata alba, ciocolata cu lapte, ciocolata menaj, nuca.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade C, pregateste formele de briose: tapeteaza-le cu hartie de copt. Topeste untul impreuna cu ciocolata de menaj la abur. Amesteca ouale cu zaharul, chefirul si vanilia.
Amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza incet, in amestecul cu oua, ciocolata racita la temperatura camerei.
Adauga amestecul cu faina la masa de ciocoloata si uniformizeaza-le. Adauga cicolata de decor la aluat si toarna-l in formele de briose: fiecare forma trebuie umpluta pana la 2/3 din inaltime.
Pune la copt 20-25 de minute. In loc de ciocolata de decor poti folosi si ciocolata taiata marunt. Inainte de coacere presara bucatele de ciocolata deasupra brioselor.
Pot fi servite dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Briose cu mere
Briose cu crema din nuca de cocos
Briose cu crema de branza
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIn fiecare an, in copilarie, mama le facea pentru Mos Craciun!
Alba ca ZapadaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii