Briose cu piure de dovleac si topping crocant

Aceste briose sunt un deliciu...pufoase in interior, aromate si cu un topping crocant deasupra. Piureul de dovleac da o textura si o aroma aparte acestei retete de briose.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu piure de dovleac si topping crocant

Ingrediente

  • Ingredientele sunt pentru 6 bucati
  • le puteti dubla
  • Ingrediente pentru topping:
  • -50 gr unt
  • -2 linguri zahar brun
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -3 linguri faina
  • -50 de gr seminte de dovleac crude
  •  
  • Ingrediente pentru 6 inimioare (muffins):
  • -100 gr faina de patiserie(550)
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1/4 lingurita nucsoara macinata
  • -1/4 lingurita ghimbir pudra
  • -60 gr unt moale( la temperatura camerei)
  • -1 ou mare
  • -200 gr miez de dovleac
  • -50 gr zahar

Mod de preparare

A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva
Cu umbra unui copac, sau mai bine...da-mi sa gust o briosa de-a ta...

Aceste briose sunt un deliciu...pufoase in interior, aromate si cu un topping crocant deasupra.

Pentru prepararea topingului, semintele de dovleac se pun in mojar si se zdrobesc putin. Se poate face aceasta operatie si la robot, dar cu grija, sa nu le facem pudra.
Apoi semintele zdrobite se pun intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente pentru topping ( zaharul brun, scortisoara, faina si untul) si se amesteca usor cu varful degetelor, incorporand toate ingredientele in unt. Trebuie sa rezulte un fel de aluat neomogen si sfaramicios, ca niste firimituri.

Lasam toppingul deoparte. Pentru prepararea inimioarelor, intr-un bol, amstecam ingredientele uscate (cu exceptia zaharului) respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, pudra de ghimbir si praful de sare.

Dovleacul decojit il taiem cubulete si il punem la fiert impreuna cu un pahar de apa, pana cand tot lichidul s-a evaporat si miezul de dovleac este moale.

Cu ajutorul unui tel, sfaramam miezul de dovleac pana ajunge la consistenta unui piure. Piureul se lasa sa se racoreasca putin.

In alt bol, mixam untul si zaharul 3 minute, apoi adaugam oul.

Apoi punem jumatate din piureul de dovleac si jumatate din mixul de faina si condimente.

Omogenizam usor cu mixerul,la viteza mica, si adaugam si cealalta jumatate de piure de dovleac si faina.

Tava de muffins se unge cu unt, a mea este din silicon si nu se lipeste, dar tavile metalice se pot tapeta cu hartiute de muffins.

Se imparte compozitia in cele 6 inimioare, cam doua linguri cu varf in fiecare forma.

Apoi se pune deasupra cate o lingura din topingul de seminte de dovleac.

Se dau la cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, aproximativ 15-20 de min, pana ce topingul se rumeneste iar briosele sunt ferme la atingere.

Se scot din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Combinatia dintre miezul pufos si topingul crocant este pur si simplu delicioasa. Va doresc o toamna frumoasa si imbelsugata!

Reteta de briose cu piure de dovleac si topping crocant a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.


Serviti briosele cu dovleac si topping crocant dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pilaf cu carne de cocos
2
Mancaruri cu orez

Pilaf cu carne de cocos

O mancare clasica si gustoasa.

Pilaf cu carne de cocos
Melcisori cu nuca si gem de macese
3
Prajituri

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
5
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Parteneri
Tarta cu branza si stafide
Bucataras.RO

Tarta cu branza si stafide

In zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...

Tarta cu branza si stafide
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga