Briose cu portocale si mac

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu portocale si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, faina, praf de copt, oua, smantana, ulei, suc de portocale.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose cu portocale si mac

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1
  • 5 lingurita praf de copt
  • 1
  • 5 lingurita sare
  • 1/4 cana mac
  • 3 oua
  • 1 cana smantana
  • 1/2 cana ulei
  • 1/5 cana suc de portocale
  • 2 lingurite aroma de portocale sau coaja de portocala zaharisita

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C, tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca intr-un vas faina cu zaharul, praful de copt, sarea si macul (si coaja de portocala).

Intr-un alt vas amesteca ouale, smantana si uleiul, aroma de portocale, iar apoi amesteca cele doua compozitii.  Lasa la copt 25-30 de minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu inghetata

Briose cu sunca, condimentate

Briose italiene condimentate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori