Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu vin fiert sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, scortisoara, ciocolata menaj, vin fiert.
Bate spuma untul cu zaharul si sarea, si adauga treptat cele 3 galbenusuri. Bate spuma albusurile cu restul de zahar (mai intai bate spuma albusurile si cand sunt suficient de tari, presara zaharul si mai amesteca putin, altfel vei obtine o crema alba lichida, nu spuma).
Intre timp, unge formele cu unt si presara-le cu faina sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 170 de grade C (treapta 4).
Amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si ciocolata rasa. Adauga treptat vinul fiert, racit in aluatul cu galbenusuri, apoi in cel cu faina, iar la sfarsit in cel cu albusuri, astfel incat sa nu „spargi” spuma.
Umple 3/4 din formele de briose si pune la copt aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit.
Pot fi servite imediat.
Alte retete recomandate:
Briose cu afine
Briose cu finetti si ness
Briose cu cafea si alune
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii