Briose cu visine si mac

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu visine si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, compot de visine, unt, vanilie, oua, faina, praf de copt, lamaie, scortisoara, ciocolata, frisca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu visine si mac

Ingrediente

  • 10 dkg compot de visine
  • 15 dkg unt topit
  • 15 dkg zahar
  • 1/2 lingurita aroma de vanilie
  • 2 oua
  • 12 dkg faina
  • 3 dkg mac macinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lamaie
  • 4 linguri ciocolata alba
  • Pentru glazura:
  • 10 dkg ciocolata
  • 10 dkg unt
  • 2 linguri frisca
  • 10 dkg zahar pudra
  • Pentru decor:
  • visine

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca faina cu praful de copt, macul macinat si scortisoara. Bate spuma untul cu zaharul si aroma de vanilie, apoi adauga ouale unul cate unul.

Adauga la aluat amestecul cu faina, razuieste coaja de lamaie si adauga putin lapte. Adauga la aluat visinele si toarna totul in forme. Pune la copt 20 de minute.

Topeste ciocolata alba rupta in bucati la abur, impreuna cu untul si frisca, ia amestecul de pe foc si adauga zaharul pudra. Omogenizeaza amestecul si dupa ce se raceste toarna-l deasupra brioselor.


Pot fi servite imediat.

Alte retete recomandate:

Briose umplute cu budinca

Briose Panettone

Briose cu ciocolata si nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc