Briose de ciocolata cu crema de unt

Briosele de ciocolata cu un "cuib" delicios de crema fina de unt tot cu ciocolata, decorate cu bomboane in forma de oua sau orice doriti sunt un dulce minunat si potrivit pentru masa pascala.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose de ciocolata cu crema de unt

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • - 130 gr zahar
  • - 100 gr margarina (unt)
  • - 180 gr faina
  • - 150 ml lapte
  • - 100 gr ciocolata cu lapte
  • - 100 gr ciocolata amaruie
  • - 50 gr migdale (nuci
  • sau alune)
  • - 1 zahar vanilat
  • - 1/2 praf de copt
  • Pentru crema de unt:
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar praf
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam untul moale dupa care si laptele cu ciocolata topita. Incorporam faina amestecata cu praful de copt precum si migdalele maruntite. Aluatul astfel format in turnam in formele de briose, dar nu pana sus, lasam loc de 1 deget.

Punem briosele de ciocolata in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute, se face testul cu scobitoarea.

Pregatim crema de unt:

Tot ce avem de facut pentru aceasta delicioasa crema de unt este sa mixam bine bine untul cu zaharul pana devine pufoasa si tot zaharul este topit. Adaugam cacao sau orice colorant si gata!

Punem crema de unt intr-un pos cu varful cel mai subtire, si decoram briosele racite facand ca un cos din crema de unt. Dam la frigider sa se intareasca, dupa care decoram cu oua din ciocolata sau alte decoratiuni dulci de Paste.


Servim briosele de ciocolata cu crema de unt pe masa de Paste alaturi de alte prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Linguini negre cu brocoli si creveti
Bucataras.RO

Linguini negre cu brocoli si creveti

Intr-un moment de inspiratie rezultatul este acesta:

Linguini negre cu brocoli si creveti
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori