Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose Padurea Neagra sunt necesare urmatoarele ingrediente: compot de visine, bicarbonat, faina, praf de copt, cacao, oua, zahar, unt, ciocolata, chefir, frisca.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Lasa la scurs compotul de visine si taie-le marunt. Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao si cu ciocolata de decor.
Bate ouale spuma, impreuna cu zaharul, apoi adauga untul si chefirul. Adauga in portii mici, la amestecul cu oua, cel cu faina, si uniformizeaza-le, la sfarsit adauga visinele taiate marunt.
Umple formele cu aluat, si lasa la copt aprox. 20 de minute. Lasa briosele sa se raceasca in forme 5-10 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet. Insiropeaza fiecare briosa cu 2 lingurite de zeama de visine.
Amesteca frisca cu zaharul. Pune deasupra fiecarei briose 2 linguri de frisca, iar deasupra decoreaza cu o visina si presara cu ciocolata de decor. Poti inlocui zeama de visine cu palinca de visine sau de cirese.
Briosele Padurea Neagra pot fi servite imediat.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii