Briose Padurea Neagra

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose Padurea Neagra sunt necesare urmatoarele ingrediente: compot de visine, bicarbonat, faina, praf de copt, cacao, oua, zahar, unt, ciocolata, chefir, frisca.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose Padurea Neagra

Ingrediente

  • 20 dkg compot de visine
  • 26 dkg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 3-4 linguri praf de cacao
  • 4-5 linguri ciocolata de decor
  • 2 oua
  • 12 dkg zahar
  • 12
  • 5 dkg unt topit/margarina
  • 2
  • 2 dl chefir
  •  
  • Decor:
  • 6 linguri zeama de visine
  • 2 dl frisca
  • zahar dupa gust
  • 12 visine
  • ciocolata

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Lasa la scurs compotul de visine si taie-le marunt. Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao si cu ciocolata de decor.

Bate ouale spuma, impreuna cu zaharul, apoi adauga untul si chefirul. Adauga in portii mici, la amestecul cu oua, cel cu faina, si uniformizeaza-le, la sfarsit adauga visinele taiate marunt.

Umple formele cu aluat, si lasa la copt aprox. 20 de minute. Lasa briosele sa se raceasca in forme 5-10 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet. Insiropeaza fiecare briosa cu 2 lingurite de zeama de visine.

Amesteca frisca cu zaharul. Pune deasupra fiecarei briose 2 linguri de frisca, iar deasupra decoreaza cu o visina si presara cu ciocolata de decor. Poti inlocui zeama de visine cu palinca de visine sau de cirese.


Briosele Padurea Neagra pot fi servite imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa