Briose raw cu fructe de padure

Briosele raw cu fructe de padure sunt o varianta sanatoasa a brioselor clasice si pot fi facute cu o multitudine de fructe.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose raw cu fructe de padure

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • fructe uscate (eu am folosit din productia proprie: piersici, pere, praf de pere, prune,pudra de mere)
  • putina miere (dupa gust) sau siropuri (ce aveti prin casaideal ar fi cel de agave)
  • pudra de migdale
  • pudra de cocos
  • putina pudra de psyllium, ca sa lege compozitia (optional)
  • extract de vanilie (eu lam folosit pe cel facut de mine)
  • putina cacao (sau, si mai bine, pudra de roscovebuna pt copii, ca sa nui agitam , dar si ptpersoanele cu
  • intoleranta la cacao/cofeina)
  • arome,optional
  • fructe proaspete sau congelate, pt decor (eu am avut fructe de padure culese din curte)

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Se lasa fructele uscate la hidratat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte, ca sa fiu sigura:))
Se maruntesc si se pun in blender impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu le-am pus toate la ochi, in functie de cum se forma pasta in blender)...daca vi se pare ca "aluatul" care se formeaza este prea sfaramicios se adauga putina apa, daca dimpotriva, este prea moale, se adauga masa uscata (pudra de migdale, psyllium, fulgi de cocos). Se scoate bila de aluat intr-un vas si se lasa deoparte. Intre timp se unge o forma de silicon cu foarte putin ulei (eu am folosit ulei de migdale, dar se poate utiliza orice ulei neutru), apoi se preseaza cu degetele compozitia obtinuta anterior in forme, dupa care se dau la rece cca 2 ore. Se scot din forme foarte usor, se decoreaza cu fructe si se serveste.


Briosele raw cu fructe de padure se servesc de la frigider. Sunt foarte satioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Risoto cu mancare de rinichi
1
Mancaruri cu orez

Risoto cu mancare de rinichi

Penbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...

Risoto cu mancare de rinichi
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
2
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Pandispan cu rahat
4
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara