Pentru a prepara aceasta reteta de briose vargate sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata de menaj, unt, zahar, oua, gem de portocale, zeama de portocale, praf de copt, faina.
Incalzim cuptorul la 175 de grade (daca este pe gaz, se va fixa pe pozitia 4). Daca aluatul este pregatit cu o zi inainte, coacerea se va face tot in cuptor incalzit in prealabil.
Ciocolata rupta in bucatele si untul taiat in cuburi se vor topi in bain-Marie sau in cuptorul cu microunde. Dupa ce s-a dizolvat, se va lasa sa se raceasca pana ce, amestecul ciocolata cu unt, va fi doar caldut.
Se bat spuma ouale cu zaharul se adauga gemul de portocale, zeama de portocale strecurata si ciocolata cu unt.
Faina se amesteca cu praful de copt si, cu miscari rapide, se incorporeaza in pasta dinainte. Briosele pot fi coapte imediat (dupa ce s-a amestecat bine aluatul, se pun in formele unse cu unt sau tapetate cu hartie de copt) sau se pot pastra, pana a doua zi, in frigider, in mixerul bine inchis. In cuptorul incins, se vor tine ~ 25 de minute pentru coacere.
Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.
Alte retete recomandate:
Briose Dots
Briose cu caramel
Briose Padurea Neagra

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii