Reteta speciala a bucatarului Wolfgang Puck poate fi folosita cu succes la ocazii speciale – invitatii vor crede ca ai stat ore in sir in bucatarie, pregatind deliciosul desert.
In primul rand se prepara budinca: se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza cratita cu faina si unt (cratita trebuie sa fie rotunda, iar marimea ideala este de 12.5 cm ). Intr-o oala de 2 litri se amesteca apa, curmalele si sucul de portocale. Continutul se gateste la foc mediu, amestecand frecvent timp de aproximativ 5 minute, pana cand curmalele absorb tot lichidul. Dupa 5 minute dati cratita cu curmale la o parte si lasati-le sa se raceasca.
Între timp, folositi un mixer pentru a amesteca untul, zaharul si coaja de portocala pentru 5 minute, la viteza medie. Strangeti tot ce ramane pe peretii vasului. Bateti ouale, unul cate unul, pana se amesteca bine cu restul compozitiei. Continuati sa mixati totul la viteza medie, timp de inca 5 minute. Intr-un alt bol se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Adaugati amestecul de curmale in crema de unt si amestecati la viteza mica, până cand curmalele si restul ingredientelor sunt complet integrate.
Umpleti tava cu aluat - acesta ar trebui sa acopere aproximativ doua treimi din spatiul tavii. Coaceti timp de 20 minute, apoi intoarceti tava si lasati prajitura sa se coaca pentru inca 8-10 minute. Daca vreti sa testati budinca, faceti clasicul test cu scobitoarea.
Cat timp prajitura se afla in cuptor, pregatiti sosul caramel: intr-o cratita medie, combinati zaharul, smantana, laptele, siropul de porumb şi untul. Cu un cutit mic, ascutit, taiati batonul de vanilie in jumatate, pe lung. Cu varful cutitului, razuiti semintele de vanilie de la fiecare jumatate in tigaie.
Gatiti ingredientele la foc mediu, pana cand acestea formeaza un sos brun-auriu. Amestecul ar trebui ca dupa 10 minute sa aiba o temperatura de aproximativ 110 grade. Atunci cand prajitura este gata, tigaia poate fi folosita ca platou de servit. Cu ajutorul unui betigas, intepati de mai multe ori prajitura pe toata suprafata sa, astfel incat sosul sa poata patrunde in interior. Se toarna jumatate din sos peste budinca si restul intr-un castronel din care sa poata fi servit. Se taie prajitura in felii si se aseaza pe farfurioare.
Serviti cald, alaturi de restul de sos.
Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu pui• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumatImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniPrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visinePrajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...
Prajitura cu cirese sau visineMena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura Mena
Comentarii
Adaugă comentariu