Reteta de budinca-negresa cu ciocolata este asa cum ii spune si numele o combinatie intre negresa si budinca, ce au in comun ciocolata. Mijlocul prajiturii este moale, poate parea necopt, in timp ce suprafata este crocanta.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge usor cu unt forme individuale sau o forma mai mare ovala, potrivita pentru cuptor.
Topeste untul si lasa vasul deoparte sa se racoreasca.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul la viteza medie pentru 5-10 minute pana cand se ingroasa si au culoarea galben deschis.
Amesteca faina impreuna cu cacao si cerne-le, dupa care adauga-le usor in amestecul de oua si zahar. taie pe lungime pastaia de vanilie si adauga-i continutul. Adauga si untul topit si amesteca la viteza mica.
Toarna amestecul in forma si aseaza forma intr-o alta tava pentru copt, mai mare. Adauga apa in cel de-al doilea vas, cat sa acopere jumatate din vasul cu aluatul negresei noastre. Da-o la cuptor si coace-o pentru exact 1 ora.
Testul cu scobitoarea se face astfel pentru budinca/negresa: inteapa prajitura la 5 cm de margine pana la fund. Scobitoarea nu trebuie sa fie toata curata si doar 3 patrimi. Centrul va parea necopt, dar sa nu uitam ca e o combinatie intre negresa si budinca.
Negresa/budinca cu ciocolata se serveste cu inghetata de vanilie sau frisca dupa ce s-a racorit. Poate fi pregatita cu 3 zile in avand, putand fi pastrata acoperita la frigider. Trebuie doar sa o aduci la temperatura camerei inainte de servire.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii