Budinca-negresa cu ciocolata

Reteta de budinca-negresa cu ciocolata este asa cum ii spune si numele o combinatie intre negresa si budinca, ce au in comun ciocolata. Mijlocul prajiturii este moale, poate parea necopt, in timp ce suprafata este crocanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca-negresa cu ciocolata

Ingrediente

  • 115g zahar nesarat
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 400g zahar
  • 115g pudra de cacao
  • 65g faina
  • 1 pastaie de vanilie
  •  

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge usor cu unt forme individuale sau o forma mai mare ovala, potrivita pentru cuptor.

Topeste untul si lasa vasul deoparte sa se racoreasca.

Mixeaza ouale impreuna cu zaharul la viteza medie pentru 5-10 minute pana cand se ingroasa si au culoarea galben deschis.

Amesteca faina impreuna cu cacao si cerne-le, dupa care adauga-le usor in amestecul de oua si zahar. taie pe lungime pastaia de vanilie si adauga-i continutul. Adauga si untul topit si amesteca la viteza mica.

Toarna amestecul in forma si aseaza forma intr-o alta tava pentru copt, mai mare. Adauga apa in cel de-al doilea vas, cat sa acopere jumatate din vasul cu aluatul negresei noastre. Da-o la cuptor si coace-o pentru exact 1 ora.

Testul cu scobitoarea se face astfel pentru budinca/negresa: inteapa prajitura la 5 cm de margine pana la fund. Scobitoarea nu trebuie sa fie toata curata si doar 3 patrimi. Centrul va parea necopt, dar sa nu uitam ca e o combinatie intre negresa si budinca.


Negresa/budinca cu ciocolata se serveste cu inghetata de vanilie sau frisca dupa ce s-a racorit. Poate fi pregatita cu 3 zile in avand, putand fi pastrata acoperita la frigider. Trebuie doar sa o aduci la temperatura camerei inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
4
Retete de Pasti

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Dovlecei umpluti cu branza
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu branza

Pentru ca imi place foarte mult combinatia de dovlecei cu branza m-am gandit sa umplu niste dovlecei cu un amestec de branza...

Dovlecei umpluti cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!