Reteta de budinca-negresa cu ciocolata este asa cum ii spune si numele o combinatie intre negresa si budinca, ce au in comun ciocolata. Mijlocul prajiturii este moale, poate parea necopt, in timp ce suprafata este crocanta.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge usor cu unt forme individuale sau o forma mai mare ovala, potrivita pentru cuptor.
Topeste untul si lasa vasul deoparte sa se racoreasca.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul la viteza medie pentru 5-10 minute pana cand se ingroasa si au culoarea galben deschis.
Amesteca faina impreuna cu cacao si cerne-le, dupa care adauga-le usor in amestecul de oua si zahar. taie pe lungime pastaia de vanilie si adauga-i continutul. Adauga si untul topit si amesteca la viteza mica.
Toarna amestecul in forma si aseaza forma intr-o alta tava pentru copt, mai mare. Adauga apa in cel de-al doilea vas, cat sa acopere jumatate din vasul cu aluatul negresei noastre. Da-o la cuptor si coace-o pentru exact 1 ora.
Testul cu scobitoarea se face astfel pentru budinca/negresa: inteapa prajitura la 5 cm de margine pana la fund. Scobitoarea nu trebuie sa fie toata curata si doar 3 patrimi. Centrul va parea necopt, dar sa nu uitam ca e o combinatie intre negresa si budinca.
Negresa/budinca cu ciocolata se serveste cu inghetata de vanilie sau frisca dupa ce s-a racorit. Poate fi pregatita cu 3 zile in avand, putand fi pastrata acoperita la frigider. Trebuie doar sa o aduci la temperatura camerei inainte de servire.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtEste prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu!
Lasagna cu carne tocataGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii