Bundt Cake cu Ghimbir

Bunndt Cake cu Ghimbir este o reteta pe baza de aluat de chec foarte pufoasa si aromata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bundt Cake cu Ghimbir

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 100ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cuisoare si un anason stelat pisate
  •  
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • putin lapte
  • optional: cereale cu ciocolata

Mod de preparare

Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam laptele si uleiul.
Separat amestecam faina, condimentele, praful de copt, cacaoa. Amestecam cele doua compozitii.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste prima compozitie in doua parti. Adaugam jumatate din albusuri, mixam pana la omogenizare si apoi adaugam si restul si mixam usor.

Coacem aproximativ 30-40 minute la 175 grade intr-o tava unsa cu unt sau ulei.

Amestecam laptele cu zaharul pudra si dupa ce se raceste turnam peste prajitura.
Enjoy!

*Motivatie testare produse: As dori sa testez mixerul de mana Philips HR1655 pentru macinarea anasonului stelat si a zaharului. Mi-ar usura munca deoarece momentan folosesc un mojar pentru macinarea condimentelor.

**Reta si logo-ul imi apartin (eventual verificati site-ul www.partytude.ro/partyfood).


Bundt cake cu ghimbir se serveste caldut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori