Caciuli rusesti

Caciulile rusesti sunt niste prajituri de casa absolut delicioase, cu crema fina si 2 tipuri de blat, unul vanilat si unul cu cacao. Invelite in nuca de cocos si glazurate, caciulile rusesti sunt si foarte aspectuoase!

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Caciuli rusesti

Ingrediente

  • Pt. blaturi avem nevoie de:
  • 4 ouă;
  • 200 gr. zahăr;
  • 100 ml. ulei;
  • 100 ml. apă fierbinte;
  • 250 gr. făină;
  • 1 praf de copt;
  • 1.5 lg. cacao.
  •  
  • Pt. cremă (în rețeta originală se fierbea doar o budincă de vanilie cu zahăr și lapte
  • apoi se adauga untului spumat
  • însă eu
  • am modificat crema după gusturile mele):
  • 1 plic budincă de vanilie (sau 2 lg. amidon);
  • 2 ouă;
  • 4 lg. zahăr;
  • 350 ml. lapte;
  • 1 ciocolată albă;
  • esență de vanilie;
  • 200 gr. unt.
  •  
  • Pt. glazură și decor:
  • 100 gr. ciocolată cu lapte;
  • 2 lg. ulei;
  • aprox. 100 gr. nucă de cocos.
  •  

Mod de preparare

Pt. blat se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă uleiul și apa și se amestecă bine.

Se adaugă făina și praful de copt (cernute) și se amestecă. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor.

Jumătate din compoziția rezultată se toarnă în tava (36 x 24 cm.) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pt. cca. 20 min. (până trece testul scobitorii). În compoziția rămasă se adaugă cacaoa și se amestecă ușor.

Din blaturi se decupează cerculețe (de preferat cât sunt calde).

 

Pt. cremă budinca se amestecă cu zahărul și ouăle, apoi se adaugă laptele și se pune pe baie de aburi, amestecând continuu până ce crema se îngroașă, apoi se adaugă esența de vanilie.

Ciocolata se rade, se adaugă peste crema fierbinte și se amestecă, obținându-se o cremă mătăsoasă care se lasă la răcit. Untul (la temperatura camerei) se freacă spumă (cu mixerul), apoi i se adaugă câte o lingură de cremă până când se încorporează toată.


Pe un cerculeț maro se întinde cremă, deasupra i se pune cerculețul alb, marginile se ung cu cremă, apoi se tăvălesc prin cocos.

Pt. glazură ciocolata se pune pe baie de aburi cu uleiul și se amestecă până când se topește, apoi se pune cu grijă (cu o linguriță) deasupra fiecărui tortuleț.

Reteta de caciuli rusesti a fost propusa de Georgy-anna pe forum culinar.




Pastrati caciulile rusesti la rece si serviti-le dupa ce au stat la temperatura camerei 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide