Caciulile rusesti sunt niste prajituri de casa absolut delicioase, cu crema fina si 2 tipuri de blat, unul vanilat si unul cu cacao. Invelite in nuca de cocos si glazurate, caciulile rusesti sunt si foarte aspectuoase!
Pt. blat se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă uleiul și apa și se amestecă bine.
Se adaugă făina și praful de copt (cernute) și se amestecă. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor.
Jumătate din compoziția rezultată se toarnă în tava (36 x 24 cm.) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pt. cca. 20 min. (până trece testul scobitorii). În compoziția rămasă se adaugă cacaoa și se amestecă ușor.
Din blaturi se decupează cerculețe (de preferat cât sunt calde).
Pt. cremă budinca se amestecă cu zahărul și ouăle, apoi se adaugă laptele și se pune pe baie de aburi, amestecând continuu până ce crema se îngroașă, apoi se adaugă esența de vanilie.
Ciocolata se rade, se adaugă peste crema fierbinte și se amestecă, obținându-se o cremă mătăsoasă care se lasă la răcit. Untul (la temperatura camerei) se freacă spumă (cu mixerul), apoi i se adaugă câte o lingură de cremă până când se încorporează toată.
Pe un cerculeț maro se întinde cremă, deasupra i se pune cerculețul alb, marginile se ung cu cremă, apoi se tăvălesc prin cocos.
Pt. glazură ciocolata se pune pe baie de aburi cu uleiul și se amestecă până când se topește, apoi se pune cu grijă (cu o linguriță) deasupra fiecărui tortuleț.
Reteta de caciuli rusesti a fost propusa de Georgy-anna pe forum culinar.
Pastrati caciulile rusesti la rece si serviti-le dupa ce au stat la temperatura camerei 10 minute.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii