Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamiie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecare
Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamiie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecarea compozitiei, iar la urma se incorporeaza faina.
Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde cam de marimea unei nuci si cit mai egale. Se asaza bilele in tava, distantate si se coc cca. 15-20 minute, la foc slab. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si apoi cu o lingurita se golesc usor la mijloc. Lipind cite 2 bile astfel preparate, se vor obtine caise care, pentru a parea cit mai naturale, se vor colora. Culoarea roz se obtinem prin fierberea citorva felii de sfecla rosie, iar culoarea verde din zeama de spanac. Se pot folosi culori alimentare.
Se inmoaie usor atit cit sa se ude putin fiecare parte a caisei in lichidul colorat si apoi imediat in zahar tos. Dupa zvintare se pune in fructiera, iar citeva caise se pot orna cu frunze verzi.
Crema: untul, cacaoa si zaharul pudra se amesteca. Se adauga cca. 3 parti din compozitia ramasa prin scobirea caiselor. Se amesteca totul bine. Se umplu jumatatile de caisa dupa care se lipesc intre ele formind asfel caisa.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaO reteta gustoasa si usor de preparat
Piept de pui umplut cu ricotta si spanacIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeDe multă vreme mi-am propus să fac paste de casă, pentru că sunt de părere că sunt mult mai gustoase și sănătoase....
Gnocchi de casa cu sos carbonara
Comentarii