Caise

Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamiie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema: 3 oua intregi
  • 1 pahar zahar farin
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt (1 lingurita de amoniac)
  • coaja de la o lamiie
  • vanilie
  • 400-500 grame faina
  • Pentru crema: 150-200 grame de unt
  • 25-50 grame cacao
  • 4-5 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamiie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecarea compozitiei, iar la urma se incorporeaza faina.

Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde cam de marimea unei nuci si cit mai egale. Se asaza bilele in tava, distantate si se coc cca. 15-20 minute, la foc slab. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si apoi cu o lingurita se golesc usor la mijloc. Lipind cite 2 bile astfel preparate, se vor obtine caise care, pentru a parea cit mai naturale, se vor colora. Culoarea roz se obtinem prin fierberea citorva felii de sfecla rosie, iar culoarea verde din zeama de spanac. Se pot folosi culori alimentare.

Se inmoaie usor atit cit sa se ude putin fiecare parte a caisei in lichidul colorat si apoi imediat in zahar tos. Dupa zvintare se pune in fructiera, iar citeva caise se pot orna cu frunze verzi.

Crema: untul, cacaoa si zaharul pudra se amesteca. Se adauga cca. 3 parti din compozitia ramasa prin scobirea caiselor. Se amesteca totul bine. Se umplu jumatatile de caisa dupa care se lipesc intre ele formind asfel caisa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
1
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Placinta quatro formaggi
2
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Mancarica de galbiori cu smantana
3
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Piept de pui umplut cu ricotta si spanac
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui umplut cu ricotta si spanac

O reteta gustoasa si usor de preparat

Piept de pui umplut cu ricotta si spanac
Sufleu de dovlecel cu legume
5
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Parteneri
Gnocchi de casa cu sos carbonara
Bucataras.RO

Gnocchi de casa cu sos carbonara

De multă vreme mi-am propus să fac paste de casă, pentru că sunt de părere că sunt mult mai gustoase și sănătoase....

Gnocchi de casa cu sos carbonara
Tarta rustica cu cirese
Gustos.RO

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese