Caise

Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamiie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema: 3 oua intregi
  • 1 pahar zahar farin
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt (1 lingurita de amoniac)
  • coaja de la o lamiie
  • vanilie
  • 400-500 grame faina
  • Pentru crema: 150-200 grame de unt
  • 25-50 grame cacao
  • 4-5 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamiie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecarea compozitiei, iar la urma se incorporeaza faina.

Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde cam de marimea unei nuci si cit mai egale. Se asaza bilele in tava, distantate si se coc cca. 15-20 minute, la foc slab. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si apoi cu o lingurita se golesc usor la mijloc. Lipind cite 2 bile astfel preparate, se vor obtine caise care, pentru a parea cit mai naturale, se vor colora. Culoarea roz se obtinem prin fierberea citorva felii de sfecla rosie, iar culoarea verde din zeama de spanac. Se pot folosi culori alimentare.

Se inmoaie usor atit cit sa se ude putin fiecare parte a caisei in lichidul colorat si apoi imediat in zahar tos. Dupa zvintare se pune in fructiera, iar citeva caise se pot orna cu frunze verzi.

Crema: untul, cacaoa si zaharul pudra se amesteca. Se adauga cca. 3 parti din compozitia ramasa prin scobirea caiselor. Se amesteca totul bine. Se umplu jumatatile de caisa dupa care se lipesc intre ele formind asfel caisa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Clafoutis cu cirese
1
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
3
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
4
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
5
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita