Capsuni Charlotte

Se umple forma charlotte( sau un vas mai inalt) tapetata cu unt cu piscot de sampanie. Se lasa gelatina in apa calduta pentru a se inmuia, la care se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g piscot de sampanie
  • 300 g capsuni
  • 2
  • 5 dl frisca
  • 30 g gelatina
  • 60 g zahar
  • 1 dl de sirop de capsuni - sau de zmeura

Mod de preparare

Se umple forma charlotte( sau un vas mai inalt) tapetata cu unt cu piscot de sampanie. Se lasa gelatina in apa calduta pentru a se inmuia, la care se adauga siropul de capsuni - sau de zmeura iar apoi se pune pe foc mic si amestecand permanent se lasa gelatina sa se topeasca. Spuma care se face in timpul incalzirii se poate indeparta. Dupa ce s-a racit se adauga capsunile spalate, curatate. Se pun cateva capsuni deoparte pentru decor. Se lasa sa se raceasca de tot. Intre timp se bate frisca impreuna cu zaharul si se adauga la compozitia cu gelatina si fructe, se amesteca si se toarna in forma charlotte. Se lasa deoparte putina frisca pentru decor. Se acopera cu alufolie si se pastreaza la frigider timp de 2-3 ore.
Alte retete cu capsuni recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc