Cataif

Se framanta un aluat pentru taitei din faina, doua oua si un praf de sare. Din acest aluat facem foi subtiri care se ruleaza si se taie cat mai fin. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o cana de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 2 linguri de rom
  • 350 g frisca
  • 50 g unt
  • sare

Mod de preparare

Se framanta un aluat pentru taitei din faina, doua oua si un praf de sare. Din acest aluat facem foi subtiri care se ruleaza si se taie cat mai fin. Se presara faina pe o planseta si se intind taiteii obtinuti, pastrandu-se la cald. Dupa ce s-au uscat, taiteii se rumenesc in unt incins.

Se amesteca zaharul cu un pahar si jumatate de apa si se fierb, pana se leaga siropul. Se adauga zaharul vanilat, se unge cu unt o tava dreptunghiulara si se asaza taiteii. Se toarna siropul fierbinte deasupra si se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc moderat.
Dupa ce s-a racit, se taie cataiful in bucati, se asaza pe un platou si se orneaza fiecare portie cu frisca.

Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc