Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 300g zahar, aromele si 8 linguri apa rece, pana se face ca o crema si creste in volum. Intr-un alt castro
Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 300g zahar, aromele si 8 linguri apa rece, pana se face ca o crema si creste in volum. Intr-un alt castron se mixeaza albusurile spuma cu 200g zahar, 8 linguri apa rece si 1/2 pachet praf de copt + varf de sare, pana creste si se intareste. In castronul cu galbenusuri se pune nuca macinata + faina, se amesteca. Tot in acest castron se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca foarte usor, de jos in sus.
Ungem si tapetam doua tavi de cozonac , punem jumatate din compozitie in ambele tavi, asezam bucatelele de rahat si turnam restul de compozitie, nivelam cu furculita, mai bine zis invartim putin cu furculita prin compozitie ca sa se aseze rahatul. Punem tavile la cuptor, cuptorul incins dinainte, foc potrivit, cca.1h. Dupa ce s-au racit le putem pudra cu zahar.
P.S. Castronul unde amestecam galbenusurile trebuie sa fie mai incapator decat cel unde batem albusurile.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii