Chec cu nuca si rahat

Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 300g zahar, aromele si 8 linguri apa rece, pana se face ca o crema si creste in volum. Intr-un alt castro

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 500g zahar
  • 350g faina
  • 16 linguri apa rece
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un varf de sare
  • 1/2 pachet praf de copt
  • un castronel nuci macinate
  • un castronel rahat taiat bucatele

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 300g zahar, aromele si 8 linguri apa rece, pana se face ca o crema si creste in volum. Intr-un alt castron se mixeaza albusurile spuma cu 200g zahar, 8 linguri apa rece si 1/2 pachet praf de copt + varf de sare, pana creste si se intareste. In castronul cu galbenusuri se pune nuca macinata + faina, se amesteca. Tot in acest castron se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca foarte usor, de jos in sus.

Ungem si tapetam doua tavi de cozonac , punem jumatate din compozitie in ambele tavi, asezam bucatelele de rahat si turnam restul de compozitie, nivelam cu furculita, mai bine zis invartim putin cu furculita prin compozitie ca sa se aseze rahatul. Punem tavile la cuptor, cuptorul incins dinainte, foc potrivit, cca.1h. Dupa ce s-au racit le putem pudra cu zahar.
P.S. Castronul unde amestecam galbenusurile trebuie sa fie mai incapator decat cel unde batem albusurile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa