Chec Marilena

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma foarte tare cu 100 g zahar. Margarina se freaca cu restul de zahar pana nu se mai simte zaharul si-si dublea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 oua
  • 750 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita amoniac (stins in zeama de lamaie)
  • 450 g margarina Rama
  • 5-6 linguri cacao
  • 1 cana nuca maruntita ( mai mare)
  • Rahat taiat cubulete ( divers colorat 4-5 bucati)
  • Coaja de la o lamaie mare
  • Zahar vanilat
  • Faina

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma foarte tare cu 100 g zahar. Margarina se freaca cu restul de zahar pana nu se mai simte zaharul si-si dubleaza volumul. In margarina frecata se adauga rand pe rand galbenusurile, amoniacul stins si laptele. Se adauga aromele (coaja de lamaie si vanilia.

Faina cernuta se incorporeaza ca la pandispan de jos in sus, alternand o lingura de faina cu una de albus. Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii foarte groase. Se folosesc 3 tavi de cozonac: 2 mari si una mica care se tapeteaza cu margarina si faina. Se umplu tavile ¾ cu aceasta compozisie, in cea ramasa se adauga cacaoa, si se toarna dara pe mijlocul aluatului in lung.

La final, se presara nuca si bucatelele de rahat date prin faina. In cuptorul incins in prealabil se coace la foc mic. Tavile se introduc toate, cele mari lateral iar in mijloc cea mica. In timpul coptului este bine sa le intorci o data.


Se taie felii.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori