Pentru chec simplu cu lapte se freaca spuma untul proaspat, se adauga zaharul pisat sau tos, fin cernut, si galbenusurile puse pe rand.
Pentru chec simplu cu lapte se freaca spuma untul proaspat, se adauga zaharul pisat sau tos, fin cernut, si galbenusurile puse pe rand. Se pregateste laptele rece si faina cernuta, in care s-a amestecat un pachet de praf de copt. Cand untul a cuprins bine galbenusurile si zaharul, se pune alternand lapte si faina, amestecand continuu. La sfarsit se adauga cele trei albusuri batute spuma. Se unge cu unt o forma rotunda de tort sau una dreptunghiulara, se toarna compozitia si se coace la foc bun. Checul se taie dupa ce s-a racorit.
Alt fel de chec se serveste dupa ce s-a racit.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii