Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie este un deliciu de prajitura, care te indeamna sa ceri portii suplimentare.
Biscuitii si nucile se macina. Se adauga untul topit si se amesteca sa arate ceva de genul asta: Nu trebuie sa iasa o bila de aluat, pentru ca se mai umezeste compozitia si de la branza, deci nu exagerati cu untul.
Intr-o forma de tort cu fund detasabil punem hartie de copt, apoi presam intr-un strat egal biscuitii. Amestecam bine cu un mixer branza cu ouale, zaharul, 250 ml frisca, vanilia si coaja de lamaie rasa. Este important sa rezulte o compozitie cat mai cremoasa, pentru a obtine un tort fin. Rasturnam in tava. Deasupra unei oale cu apa care fierbe (adicatelea la bain-marie), topim intr-un alt vas ciocolata, amestecand-o cu 100 ml frisca si o lingura de zahar. Dupa ce s-a topit toata o turnam deasupra branzei, dar nu intr-un singur loc. Putem apoi cu o lingurita sa ne jucam, facand niste forme. Bagam tortul in cuptorul incins la 170 de grade timp de 45 – 60 de minute (pana cand mijlocul nu mai este lichid). Este important sa folosim o temperatura mai mica de coacere pentru a nu avea crapaturi urate in compozitia de branza. Dupa ce se raceste trecem cu un cutit cu lama ingusta pe margine si o scoatem. Intindem un strat subtire de gem pe toata suprafata tortului.
Batem cei 200 ml frisca ramasi cu zaharul pudra. Asezam frisca pe margine cu o lingura . In mijloc umplem cu capsuni, lasand si cateva cu codite, pentru un strop de culoare.
Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie se serveste rece, ornat cu frisca si fructe proaspete.
Reteta de cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii