Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie este un deliciu de prajitura, care te indeamna sa ceri portii suplimentare.
Biscuitii si nucile se macina. Se adauga untul topit si se amesteca sa arate ceva de genul asta: Nu trebuie sa iasa o bila de aluat, pentru ca se mai umezeste compozitia si de la branza, deci nu exagerati cu untul.
Intr-o forma de tort cu fund detasabil punem hartie de copt, apoi presam intr-un strat egal biscuitii. Amestecam bine cu un mixer branza cu ouale, zaharul, 250 ml frisca, vanilia si coaja de lamaie rasa. Este important sa rezulte o compozitie cat mai cremoasa, pentru a obtine un tort fin. Rasturnam in tava. Deasupra unei oale cu apa care fierbe (adicatelea la bain-marie), topim intr-un alt vas ciocolata, amestecand-o cu 100 ml frisca si o lingura de zahar. Dupa ce s-a topit toata o turnam deasupra branzei, dar nu intr-un singur loc. Putem apoi cu o lingurita sa ne jucam, facand niste forme. Bagam tortul in cuptorul incins la 170 de grade timp de 45 – 60 de minute (pana cand mijlocul nu mai este lichid). Este important sa folosim o temperatura mai mica de coacere pentru a nu avea crapaturi urate in compozitia de branza. Dupa ce se raceste trecem cu un cutit cu lama ingusta pe margine si o scoatem. Intindem un strat subtire de gem pe toata suprafata tortului.
Batem cei 200 ml frisca ramasi cu zaharul pudra. Asezam frisca pe margine cu o lingura . In mijloc umplem cu capsuni, lasand si cateva cu codite, pentru un strop de culoare.
Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie se serveste rece, ornat cu frisca si fructe proaspete.
Reteta de cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii