Cheesecake cu caramel si nuci

Cheesecake cu caramel si nuci este un desert excelent pentru orice ocazie. Pentru aceasta reteta de cheesecake aveti nevoie de biscuiti, crema de branza, nuci, zahar si smantana dulce.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu caramel si nuci

Ingrediente

  • Crusta:
  • 200g biscuiti simpli sau digestivi
  • 50g zahar
  • 115g unt topit
  • Crema de branza:
  • 1kg crema de branza
  • 200g zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 oua (la temperatura camerei)
  • 80ml smantana lichida (30% grasime)
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sosul caramel:
  • 3/4 cana zahar
  • 3 linguri apa
  • 12 linguri smantana lichida (30% grasime)
  • 1 mana nuci prajite si tocate grosier pentru decor

Mod de preparare

Aceasta reteta de cheesecake cu caramel si nuci este un fel de prajitura care se face foarte repede. Se aseamana foarte mult si cu alte retete de cheesecake de pe culinar.ro, insa la acest sortiment avem in plus sosul de caramel si nucile care ii dau o aroma deosebita.

Pentru baza prajiturii se maruntesc biscuitii icu ajutorul robotului de bucatarie, dupa care se pun intr-un castron incapator la care se adaugam zaharul si untul topit. Se amesteca bine, iar apoi se pune toata compozitia intr-o tava, unsa cu unt, cu pereti detasabili. Eu am folosit o tava cu diametrul de 24 cm. Firmiturile de biscuiti se intintdpe baza si peretii tavii, se acopera cu o foie alimentara si se pune la rece.

In acest timp se pregateste crema de branza. Amestecati rand pe rand toate ingredientele pentru umplutura de branza, pana cand obtineti un amestec omogen. O data obtinut amestecul cremos se toarna peste blatul de biscuiti si se pune la cuptorul preincalzit.

In primele 15 minute se coace la foc mediu, iar apoi la foc mic pentru 1 ora sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca. Cand e scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si apoi puneti la frigider.

La servire veti folosi sosul caramel. Acesta se face foarte simplu. Mai intai caramelizati zaharul. Cand acesta incepe sa prinda culoare, turnati peste smantana lichida si amestecati continuu pana cand se ingroasa.


Se serveste rece, cu sos de caramel si nuci prajite.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors.
Alte retete de cheesecake recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc