În preajma sărbătorilor, îmi place mult să prajituresc, ca oricui. Astăzi am făcut un cheesecake foarte aromat, care să țină de cald pe vremea asta alături de un cappuccino sau un ceai fierbinte.
Blat - Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute. heesecake - Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează. Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză. Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine. Apoi, adăugați făina treptat și mixați până este incorporată complet. Coaceți cheesecake-ul la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii. Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura.
Ganache de ciocolată - Topiți ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează. Trebuie să capete o textură fină și lucioasă. Decorați cheesecake-ul răcit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii