Prajituri

Reteta Cheesecake cu zmeura

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 2h 
RADA ADRIANA postat de
Postat pe: 22-06-2018
Adaugă în cartea de bucate
Rafinat, fin, fara coacere, usor si de sezon.
Retete dietetice

ingrediente

12 portii

Pentru blat:
   400 g biscuiti digestivi
   150 g unt
Pentru crema:
   300 g branza de vaci proaspata (scoaca)
   300 ml frisca lichida
   150 g zahar pudra
   100 ml apa rece
   100 ml lapte fierbinte
   20 g gelatina
   3 plicuri de zahar vanilat(sau o pastaie de vanilie)
Pentru jeleu:
   500 g zmeura proaspata
   100 ml apa
   3 linguri zahar
   10 g gelatina

mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.


Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.

Intre timp pregatim crema si jeleul.
Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron se blenduieste branza pana iese o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.



Pentru jeleu spalam zmeura si o punem pe foc impreuna cu zaharul cam 3 minute pana se leaga putin. Apoi il trecem printr-o sita ca sa eliminam sambureii mici.

Intre timp pui gelatina in apa ca sa se umfle. Jeleul se ia de pe foc si se lasa cateva minute (10 min), apoi il lasam sa se raceasca, apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina.




Asamblare:
Peste stratul de biscuiti punem crema de branza, nivelam, asezam cateva zmeurici intregi si il punem la rece. Cand s-a intarit putin, adaugam jeleul de zmeura. Se tine la rece cateva ore bune.

Incearca si Prajitura inghetata falsa cu crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.