Cheesecake-ul este o reteta indragita, foarte usor de preparat. In aceasta reteta de cheesecake, gemul de visine nu este folosit la servit, ci se integreaza in prajitura, dandu-i un aspect deosebit.
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Tapeteaza o forma de copt cu fund detasabil, cu diametrul de 22cm cu strat dublu de hartie pentru copt.
2. Amesteca biscuitii cu untul topit si doua linguri de zahar intr-un bol. Indinte uniform amestecul de biscuiti pe fundul formei de copt si apasa cu degetele bine. Da la cuptor pana se aseaza, timp de 10 minute, dupa care lasa-i sa se raceasca.
3. Redu temperatura cuptorului la 165 de grade celsius. Pune la fiert niste apa intr-o oala.
Amesteca gemul de visine cu 2 linguri de zahar. Pune crema de branza intr-un bol potrivit pentru mixer si mixeaza la viteza medie pentru 3 minute, ca sa devina pufoasa. Cu mixerul la viteza mica, adauga zaharul in fir uniform si constant. Adauga extractul de vanilie si sarea. Mixeaza pana cand obtii un amestec omogen. Adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.
4. Toarna crema de branza peste crusta de biscuiti si niveleaza. Adauga cu o lingurita gem de visine deasupra si fa diferite forme cu ajutorul unei scobitori.
5. Pune forma de copt intr-o alta tava mare cu pereti inalti, bag-o in cuptor, si toarna apa care fierbe pana la jumatatea formei. Lasa cheesecake-ul la cuptor pana este ferm, dar nu si mijlocul, pentru 60-65 de minute.
6. Lasa-l sa se raceasca si da-l la frigider pentru minim 6 ore, sau chiar si peste noapte.
Serveste cheesecake-ul marmorat cu gem de visine de la frigider. Inainte sa-l scoti din forma treci cu cutitul peste margini.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii