Cheesecake marmorat cu gem de visine

Cheesecake-ul este o reteta indragita, foarte usor de preparat. In aceasta reteta de cheesecake, gemul de visine nu este folosit la servit, ci se integreaza in prajitura, dandu-i un aspect deosebit.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake marmorat cu gem de visine

Ingrediente

  • 200g biscuiti digestivi dati in blender
  • 100g de unt topit
  • 150g zahar
  • 170g gem de visine
  • 900g crema de branza
  • un varf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 oua mari la temperatura camerei

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Tapeteaza o forma de copt cu fund detasabil, cu diametrul de 22cm cu strat dublu de hartie pentru copt.

2. Amesteca biscuitii cu untul topit si doua linguri de zahar intr-un bol. Indinte uniform amestecul de biscuiti pe fundul formei de copt si apasa cu degetele bine. Da la cuptor pana se aseaza, timp de 10 minute, dupa care lasa-i sa se raceasca.

3. Redu temperatura cuptorului la 165 de grade celsius. Pune la fiert niste apa intr-o oala.

Amesteca gemul de visine cu 2 linguri de zahar. Pune crema de branza intr-un bol potrivit pentru mixer si mixeaza la viteza medie pentru 3 minute, ca sa devina pufoasa. Cu mixerul la viteza mica, adauga zaharul in fir uniform si constant. Adauga extractul de vanilie si sarea. Mixeaza pana cand obtii un amestec omogen. Adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.

4. Toarna crema de branza peste crusta de biscuiti si niveleaza. Adauga cu o lingurita gem de visine deasupra si fa diferite forme cu ajutorul unei scobitori.

5. Pune forma de copt intr-o alta tava mare cu pereti inalti, bag-o in cuptor, si toarna apa care fierbe pana la jumatatea formei. Lasa cheesecake-ul la cuptor pana este ferm, dar nu si mijlocul, pentru 60-65 de minute.

6. Lasa-l sa se raceasca si da-l la frigider pentru minim 6 ore, sau chiar si peste noapte.


Serveste cheesecake-ul marmorat cu gem de visine de la frigider. Inainte sa-l scoti din forma treci cu cutitul peste margini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc