Cheesecake marmorat cu gem de visine

Cheesecake-ul este o reteta indragita, foarte usor de preparat. In aceasta reteta de cheesecake, gemul de visine nu este folosit la servit, ci se integreaza in prajitura, dandu-i un aspect deosebit.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake marmorat cu gem de visine

Ingrediente

  • 200g biscuiti digestivi dati in blender
  • 100g de unt topit
  • 150g zahar
  • 170g gem de visine
  • 900g crema de branza
  • un varf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 oua mari la temperatura camerei

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Tapeteaza o forma de copt cu fund detasabil, cu diametrul de 22cm cu strat dublu de hartie pentru copt.

2. Amesteca biscuitii cu untul topit si doua linguri de zahar intr-un bol. Indinte uniform amestecul de biscuiti pe fundul formei de copt si apasa cu degetele bine. Da la cuptor pana se aseaza, timp de 10 minute, dupa care lasa-i sa se raceasca.

3. Redu temperatura cuptorului la 165 de grade celsius. Pune la fiert niste apa intr-o oala.

Amesteca gemul de visine cu 2 linguri de zahar. Pune crema de branza intr-un bol potrivit pentru mixer si mixeaza la viteza medie pentru 3 minute, ca sa devina pufoasa. Cu mixerul la viteza mica, adauga zaharul in fir uniform si constant. Adauga extractul de vanilie si sarea. Mixeaza pana cand obtii un amestec omogen. Adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.

4. Toarna crema de branza peste crusta de biscuiti si niveleaza. Adauga cu o lingurita gem de visine deasupra si fa diferite forme cu ajutorul unei scobitori.

5. Pune forma de copt intr-o alta tava mare cu pereti inalti, bag-o in cuptor, si toarna apa care fierbe pana la jumatatea formei. Lasa cheesecake-ul la cuptor pana este ferm, dar nu si mijlocul, pentru 60-65 de minute.

6. Lasa-l sa se raceasca si da-l la frigider pentru minim 6 ore, sau chiar si peste noapte.


Serveste cheesecake-ul marmorat cu gem de visine de la frigider. Inainte sa-l scoti din forma treci cu cutitul peste margini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici De cand ne-am procopsit si noi cu niste diabetici pe la casa omului, am...

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa