Cheesecake tip briosa

Cheesecake-ul poate fi pregatit si sub forme individuale, ca si cele de briose, nu-i obligatoriu sa faci unul mare. In plus daca alegi sa pregatesti cheesecake in forma de briose vei obtine forma clasica, rotunda, in varianta mini.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake tip briosa

Ingrediente

  • Pentru 18 briose
  • o cana si jumatate cu biscuiti faramitati
  • 6 linguri unt
  • 450 g mascarpone
  • 225 g crema de branza
  • 3 oua
  • 3/4 cana zahar
  • sare
  • esenta de rom
  • ciocolata

Mod de preparare

Toate ingredintele se lasa cel putin 2 ore la temperatura camerei. Cuptorul se incalzeste la 180C. Se ung cele 18 forme si se pune hartie in fiecare forma. Daca formele sunt neunse hartia are tendinta sa iasa din forma. Intr-un bol se amesteca firimiturile cu untul topit. Din amestecul obtinut se pune cate o lingurita cu varf in fiecare forma.

Se "batatoreste" si se da la cuptor timp de 5 minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Temperatura cuptorului se micsoareaza la 170 C. Crema de branza se amesteca cu mascarpone si zahar si se adauga pe rand cele 3 oua, amesetcand bine dupa fiecare. Se adauga un pic de sare, esenta de rom si ciocolata. Inainte de acest procedeu ciocolata se pune intr-o sita si se cerne deasupra putina faina, altfel ciocolata nu se duce la fund. Tavile de cupcake se dau la cuptor puse in alte tavi cu apa fierbinte timp de 25 minute. Dupa 25 minute se opreste cuptorul, dar nu se deschide timp de alte 30 minute - daca deschideti cuptorul se crapa prajiturelele.

Reteta de cheesecake tip briosa a fost propusa de Roxana. pe forum culinar


Briosele cheesecake se pot servi cu fructe sau sos de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu piure de castane
2
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
3
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
4
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
5
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui
Bucataras.RO

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui

Pentru prepararea acestui tort, am avut stranse la congelator 12 albusuri si am executat doua blaturi separate, unul cu nuca...

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!