O reteta de chifle pufoase si dulci cu gust de ciocolata potrivite pentru un desert rapid si foarte gustos.
Pentru aluatul care se pune deasupra chiflelor amestecam toate ingredientele. Se intinde aluatul intre doua folii de plastic si se da la rece pana il folosim. Cand avem nevoie de aluat , scoatem din frigider si decupam cercuri cam cat sa acopere partea de sus a bilei de aluat. Cu acest aluat trebuie sa lucram repede, caci daca se incalzeste trebuie sa reluam totul fiindca se rupe usor.
Pentru aluatul de chifle,amestecam toate ingredientele si se face un aluat elastic care se pune la crescut pana isi dubleaza volumul. Cam 60 - 90 minute. Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa putin infainata si se fac cam 14-16 bilute, acestea se aseaza in tava in care se vor coace. Le ungem cu lapte si asezam peste ele discurile din aluatul alb, cel cu unt. Cu un cutit ascutit realizam modelele dorite pe dicul alb si lasam sa mai creasca cam 30-40 minute.Dupa ce acestea cresc o sa se vada frumos modelul conturat. Se baga la cuptor preincalzit si se coc cm in 12 - 15 minute.
Pofta mare.
Chiflele dulci se pot servi a atare sau langa un pahar de lapte cald.
Reteta de Chifle dulci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii