Chifle dulci

O reteta de chifle pufoase si dulci cu gust de ciocolata potrivite pentru un desert rapid si foarte gustos.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chifle dulci

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul care se pune deasupra chiflelor:
  • 100 gr de unt
  • 40 gr zahar pudra
  • 90 gr faina.
  • Ingredinte pentru aluatul de chifle:
  • Un cub de drojdie de 25 gr
  • 550 gr faina
  • 8 gr de budica de ciocolata
  • 2 lingurite cu varf de cacao
  • 230 gr de lapte de cocos
  • un ou
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 100 gr unt.

Mod de preparare


Pentru aluatul care se pune deasupra chiflelor amestecam toate ingredientele. Se intinde aluatul intre doua folii de plastic si se da la rece pana il folosim. Cand avem nevoie de aluat , scoatem din frigider si decupam cercuri cam cat sa acopere partea de sus a bilei de aluat. Cu acest aluat trebuie sa lucram repede, caci daca se incalzeste trebuie sa reluam totul fiindca se rupe usor.

Pentru aluatul de chifle,amestecam toate ingredientele si se face un aluat elastic care se pune la crescut pana isi dubleaza volumul. Cam 60 - 90 minute. Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa putin infainata si se fac cam 14-16 bilute, acestea se aseaza in tava in care se vor coace. Le ungem cu lapte si asezam peste ele discurile din aluatul alb, cel cu unt. Cu un cutit ascutit realizam modelele dorite pe dicul alb si lasam sa mai creasca cam 30-40 minute.Dupa ce acestea cresc o sa se vada frumos modelul conturat. Se baga la cuptor preincalzit si se coc cm in 12 - 15 minute.

Pofta mare.


Chiflele dulci se pot servi a atare sau langa un pahar de lapte cald.

Reteta de Chifle dulci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide