O reteta de chifle pufoase si dulci cu gust de ciocolata potrivite pentru un desert rapid si foarte gustos.
Pentru aluatul care se pune deasupra chiflelor amestecam toate ingredientele. Se intinde aluatul intre doua folii de plastic si se da la rece pana il folosim. Cand avem nevoie de aluat , scoatem din frigider si decupam cercuri cam cat sa acopere partea de sus a bilei de aluat. Cu acest aluat trebuie sa lucram repede, caci daca se incalzeste trebuie sa reluam totul fiindca se rupe usor.
Pentru aluatul de chifle,amestecam toate ingredientele si se face un aluat elastic care se pune la crescut pana isi dubleaza volumul. Cam 60 - 90 minute. Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa putin infainata si se fac cam 14-16 bilute, acestea se aseaza in tava in care se vor coace. Le ungem cu lapte si asezam peste ele discurile din aluatul alb, cel cu unt. Cu un cutit ascutit realizam modelele dorite pe dicul alb si lasam sa mai creasca cam 30-40 minute.Dupa ce acestea cresc o sa se vada frumos modelul conturat. Se baga la cuptor preincalzit si se coc cm in 12 - 15 minute.
Pofta mare.
Chiflele dulci se pot servi a atare sau langa un pahar de lapte cald.
Reteta de Chifle dulci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii