Ciocolata de casa cu stafide este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa ve trebuie 250 g zahar, 150 ml apa, 250 g lapte praf, 2-3 linguri cacao, 150 g unt, esenta de rom, alune, stafide.
Ciocolata de casa cu stafide este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa se fierbe prima data apa cu zahar, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc).
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Consistenta ciocolatei de casa difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata de casa se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.
Ciocolata de casa se serveste ca si desert ori gustare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru servirea ciocolatei de casa ar fi util un platou de servire KitchenCraft de la Kitchenshop.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii