Cioki

Cioki este o prajitura extrem de simpla, de fapt un fel de sandvis din bezea cu crema, imbracata in nuca. Se face rapid si este ideala pentru "poftele de dulce" sau pentru niste musafiri care tocmai au sunat la usa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cioki

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar praf +1 plic de zahar vanilat
  • 6 linguri de zahar
  • o lingurita de otet
  • jumate pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr de nuca macinata

Mod de preparare

Incepem cu prepararea turtitelor:
6 albusuri de ou se bat spuma cu 6 linguri de zahar. La jumatatea spumei se adauga o lingurita de otet. Se bate spuma foarte tare apoi cu ajutorul unei linguri se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt unsa cu putin ulei. Se pun la cuptor pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit. Sa nu va speriati daca se lasa cand se racesc, e normal.

Crema:
6 galbenusuri se amesteca cu 250 gr de zahar pudra si zaharul vanilat si se pune pe aburi. se amesteca pana se ingroasa. Aveti grija sa nu lasati prea mult pe aburi, cand incepe sa se ingroasa luati de pe foc, altfel zaharul se va carameliza si crema nu va fi asa gustoasa. Din pacate eu asa am patit, dar satisfactia a fost totusi ca s-a mancat tot, nu s-a simtit foarte tare zaharul. Asa e graba strica treaba.
Se lasa crema la racit pe urma se amesteca cu untul moale si la final se adauga cacaua.

Asamblarea:
Se ia o turtita se pune crema peste, apoi deasupra o alta turtita si se inveleste totul in crema. Se inveleste apoi biluta respectiva in nuca macinata apasand usor nuca ca sa se prinda de crema.


Cioki se servesc alaturi de o cafea aromata sau de un pahar savuros de limonada.

Reteta de Cioki a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Toba de porc
1
Aperitive cu carne

Toba de porc

Toba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...

Toba de porc
Sarlota cu fructe de sezon
2
Prajituri

Sarlota cu fructe de sezon

Pentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...

Sarlota cu fructe de sezon
Punch cu soc si gin
3
Punch-uri

Punch cu soc si gin

Punch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut

Punch cu soc si gin
Punch cu lapte
4
Punch-uri

Punch cu lapte

Se topeste intr-o oala curata pe foc mic zahar cu apa. Se adauga romul, cognacul, iar cand e gata sa clocoteasca, laptele...

Punch cu lapte
Prajitura cu glazura de zmeura
5
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Parteneri
Reteta de saratele cu cascaval
Bucataras.RO

Reteta de saratele cu cascaval

Inainte de Craciun, mi-a aratat cineva aceasta reteta pe un site unguresc, receptneked.hu, zicand ca vrea sa le incerce. Si...

Reteta de saratele cu cascaval
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni