Ciupercute

Pentru a realiza aceasta reteta de ciupercute, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, lapte, amoniac, faina, esenta de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 5 linguri apa
  • 2 lingurite amoniac
  • o esenta de vanilie
  • 2 ½ cani faina

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zahar, ulei, lapte, apa, amoniac stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se pune faina cat sa devina o pasta mai groasa. Se ia forma speciala pentru cupercute si se pune pe aragaz sa se incinga.

Forma se unge cu putin ulei, dupa care se pune compozitia cu ajutorul spritului pentru ornat.

Nu se pune prea multa pasta deoarece aceasta isi mareste volumul si risca sa deverseze.


Dupa ce ciupercile s-au copt, palariutele acestora se dau prin ciocolata si prin miez de nuca macinat sau prin nuca de cocos.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Pasca fara aluat

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc