Clafoutis cu prune

Clafoutis este un desert frantuzesc delicat si foarte indragit. Este foarte aspectuos, iar varianta de clafoutis cu prune este delicioasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu prune

Ingrediente

  • 5 prune mari
  • 30 g unt
  • 60 g zahar tos pentru cirese
  • 4 oua
  • 270 ml lapte
  • 60 g zahar tos
  • 100 g faina
  • 1 praf de sare
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Clafoutis cu prune se prepara foarte usor si rapid.

Laptele se amesteca impreuna cu ouale, vanilia, praful de sare si faina, dupa care il lasam sa se odihneasca pana cand pregatim prunele.

Prunele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in jumatati.

Intr-o tava patrata sau dreptunghiulara, adaugam untul topit, adaugam jumatatile de prune si le mai lasam acolo cateva minute. Adaugam zaharul si il lasam deoparte pana se dizolva.

Acest pas il puteti pregati si dinainte daca puneti zaharul deasupra prunelor intr-un vas separat de care "uitati" pana cand se dizolva zaharul. Optional puteti presara si scortisoara deasupra prunelor, va da o aroma deosebita clafoutis-ului nostru.

Deasupra prunelor turnam aluatul de oua, si lasam la cuptorul incins la 220 de grade pentru 20 de minute.


Clafoutis cu prune se serveste cubulete dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci