Clafoutis este un desert frantuzesc delicat si foarte indragit. Este foarte aspectuos, iar varianta de clafoutis cu prune este delicioasa.
Clafoutis cu prune se prepara foarte usor si rapid.
Laptele se amesteca impreuna cu ouale, vanilia, praful de sare si faina, dupa care il lasam sa se odihneasca pana cand pregatim prunele.
Prunele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in jumatati.
Intr-o tava patrata sau dreptunghiulara, adaugam untul topit, adaugam jumatatile de prune si le mai lasam acolo cateva minute. Adaugam zaharul si il lasam deoparte pana se dizolva.
Acest pas il puteti pregati si dinainte daca puneti zaharul deasupra prunelor intr-un vas separat de care "uitati" pana cand se dizolva zaharul. Optional puteti presara si scortisoara deasupra prunelor, va da o aroma deosebita clafoutis-ului nostru.
Deasupra prunelor turnam aluatul de oua, si lasam la cuptorul incins la 220 de grade pentru 20 de minute.
Clafoutis cu prune se serveste cubulete dupa ce s-a racit.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii