Pentru coliva Tina arpacasul se alege si se spala in 7, 9 sau 11 ape pana cand apa iese curata; se pune la fiert cu cei 3 litri de apa si cu coaja de lamaie.
Pentru coliva Tina arpacasul se alege si se spala in 7, 9 sau 11 ape pana cand apa iese curata; se pune la fiert cu cei 3 litri de apa si cu coaja de lamaie curatata ca la mar. Cand arpacasul este aproape fiert(face o spuma alba) se pune treptat zaharul se amesteca si se mai lasa sa fiarba pana mai scade zeama lasata de zahar. Trebuie amestecat din cand in cand pentru ca se lipeste de fundul oalei. Cand este gata, se ia de pe foc, se aseaza pe gura oalei un prosop ud peste care se pune un capac si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, se scoate arpacasul fiert avand grija sa se indeparteze bucatile de coaja de lamaie fiarta si se pune intr-un lighean unde se adauga sarea, esenta de rom si de vanilie, nuca, se mai poate rade putina coaja de lamaie si se amesteca bine cu mana. Acest amestec se aseaza pe un platou unde i se da forma de tort. Se imbraca coliva cu un pesmet fin facut din cei 200gr de biscuiti; pesmetul se preseaza pe coliva uniform cu o foaie de hartie iar peste pesmet se presara zahar pudra. Daca duceti coliva la biserica, se face pe ea o cruce din drajeuri de ciocolata, din jumatati de miez de nuca, sau se poate face un tipar de cruce dintr-o foaie de hartie sau carton care se presara cu cacao si gata.
Coliva Tina se serveste pe farfurioare ca un tort.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii