Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si cernute. Se unge tava bine c
Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si cernute. Se unge tava bine cu unt si se pun cu lingurita din compozitie, mici ronduri de 7-8 cm, diametru, netezindu-le cu dosul linguritei, ca sa fie cat muchia cutitului de subtiri. Se pun la copt, la foc mijlociu si pe masura ce se rumenesc, se scot cu cutitul de fierbinti si se intorc in forma de cornet. Se lucreaza repede, ca sa nu aiba timp sa se raceasca. Pe masura ce se fac cornetele, se introduc in cornete de tabla, in care se racesc, pastrandu-si forma. Dupa ce s-au racit se imbraca pe dinafara cu cuvertura de ciocolata (ciocolata topita la bain-marie si se poate subtia cu cateva picaturi de unt de cacao), iar inauntru se umple cu frisca batuta de zahar. Cornetele neumplute si neglasate se pot pastra si mai multe zile.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii