Cornulete

Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de cornulete sunt necesare urmatoarele ingrediente: smantana, faina, zahar, vanilie, untura, marmelada sau rahat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar untura sau unt
  • 1 pahar smantana
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 praf vanilie
  • faina cat cuprinde
  • marmelada
  • visine din dulceata sau rahat
  • 3/4 pahar zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Se amesteca untura sau untul cu sarea, vanilia si smantana. Se adauga faina cat sa se obtina o coca moale ; se lasa sa se odihneasca 20 min. Apoi se intinde o foaie groasa cat muchia unui cutit si se taie bucati triunghiulare. La capatul lat se pune o boaba de visina din dulceata, marmelada sau un cub mic de rahat, se ruleaza in forma de cornulet si se aseaza in tava de copt, la distanta unele de altele.


Cand se scot din cuptor, se tavalesc cornuletele prin zahar pudra vanilat.

Alte retete recomandate:

Cornulete cu cocos

Cornulete alpine

Cornulete cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori