Cornulete cu cacao

Pentru cornuletele cu cacao aveti nevoie de oua, praf de copt, drojdie cat o nuca. Sunt un desert delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de copt
  • drojdie cat o nuca
  • 200 g ulei
  • 300 g lapte
  • 2 linguri de zahar
  • mirodenii
  • 3 linguri de cacao

Mod de preparare

Pentru cornuletele cu cacao se framanta un aluat cu faina cat cuprinde, apoi se imparte in doua parti egale. O parte se lasa alba, iar in cealalta parte se adauga cacaoa dizolvata in trei linguri de apa, dupa care, fiecare parte de aluat se imparte in opt parti egale. Dupa aceasta operatie, fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul - una alba, una cu cacao. Se pune una peste alta si se taie in opt parti egale, din care se fac cornulete umplute cu rahat sau gem, dupa care se aseaza in tava la copt.


Dupa ce s-au racit, cornuletele cu cacao se dau prin sirop de zahar si se presara cu nuca de cocos sau cu zahar pudra, apoi se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc