Cornulete delicioase de post

Cornuletele delicioase de post se fac usor. Pentru aceasta reteta va trebuie ulei, zahar, apa minerala si o vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml apa minerala
  • 300 ml ulei
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • sare
  • o vanilie
  • drojdie cat o nuca
  • un varf de lingurita bicarbonat
  • aprox. 1 kg faina
  • 2 linguri de cacao
  • 60 g cocos

Mod de preparare

Pentru cornuletele delicioase de post se framanta un aluat molicel, care se imparte in doua - o parte se termina de framantat si se lasa sa stea timp de zece minute, iar la a doua parte se adauga doua linguri de cacao si se framanta pana la capat. Dupa ce s-a framantat, se imparte fiecare parte in opt parti egale, se intinde cu mana unsa cu ulei sau cu sucitorul, fiecare parte de aluat, apoi se pune una peste alta si se taie in opt parti. Pe fiecare bucatica, se pune rahat sau magiun si se ruleaza. Dupa aceea, se pun in tavi, se lasa o jumatate de ora sa creasca, apoi se dau la copt. Dupa ce s-au copt, se insiropeaza; siropul se face din 200 g zahar si o cana de apa, care se fierb timp de 5 minute. Se adauga o vanilie sau esenta de rom.


Dupa ce insiropam cornuletele delicioase de post, le dam prin nuca de cocos si le servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci