Cornuletele delicioase de post se fac usor. Pentru aceasta reteta va trebuie ulei, zahar, apa minerala si o vanilie.
Pentru cornuletele delicioase de post se framanta un aluat molicel, care se imparte in doua - o parte se termina de framantat si se lasa sa stea timp de zece minute, iar la a doua parte se adauga doua linguri de cacao si se framanta pana la capat. Dupa ce s-a framantat, se imparte fiecare parte in opt parti egale, se intinde cu mana unsa cu ulei sau cu sucitorul, fiecare parte de aluat, apoi se pune una peste alta si se taie in opt parti. Pe fiecare bucatica, se pune rahat sau magiun si se ruleaza. Dupa aceea, se pun in tavi, se lasa o jumatate de ora sa creasca, apoi se dau la copt. Dupa ce s-au copt, se insiropeaza; siropul se face din 200 g zahar si o cana de apa, care se fierb timp de 5 minute. Se adauga o vanilie sau esenta de rom.
Dupa ce insiropam cornuletele delicioase de post, le dam prin nuca de cocos si le servim.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii