Cateodata am o pofta, si nimic nu-mi sta in cale :). Asa s-a intamplat cu aceasta reteta de cornulete fragede, si pentru ca este post, le-am adaptat.
Aceasta reteta de cornulete de post este foarte simplu de facut, in plus este un aluat cu care se lucreaza foarte usor.
Puneti margarina moale (nu topita de tot) impreuna cu otetul, sarea, apa minerala si uleiul la mixat pana se transforma intr-o spuma lucioasa. Adaugati apoi faina, pe rand, pana se formeaza aluatul.
Luati aluatul din bolul mixerului, puneti-l pe masa de lucru infainata, si incepeti sa-l bateti (la propriu) cu sucitoarea, de vreo 5-6 ori, impachetandul intr-un dreptunghi mai mic dupa fiecare bataie :). Veti simti cum aluatul incepe sa se intareasca. Apoi il puneti intr-un bol acoperit, la rece, pentru 1 ora.
Dupa timpul petrecut la racoare, impartiti aluatul cornuletelor in bile pe care le intindeti in cercuri si pe care apoi le taiati in triunghiuri. Puneti umplutura preferata pe fiecare margine lata a triunghiului si rulati inspre varf.
Asezati cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptorul incins la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.
Daca alegeti sa le umpleti cu rahat, tavaliti-le doar prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat, cat sunt fierbinti, apoi asezati-le pe un platou.
Daca le umpleti cu magiun sau nuca, tavaliti-le prin zahar pudra amestecat cu scortisoara, vor fi un deliciu si nu va va veni sa credeti ca sunt de post.
Serviti cornuletele fragede de post dupa ce s-au racit putin. Sunt la fel de bune si a doua zi, nu se intaresc.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii