Cornulete fragede de post

Cateodata am o pofta, si nimic nu-mi sta in cale :). Asa s-a intamplat cu aceasta reteta de cornulete fragede, si pentru ca este post, le-am adaptat.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cornulete fragede de post

Ingrediente

  • 250g margarina
  • 700g faina
  • 300ml apa minerala
  • 150ml ulei
  • un varf de sare
  • 5ml otet
  • magiun sau rahat pentru umplutura
  • zahar pudra si scortisoara pentru final

Mod de preparare

Aceasta reteta de cornulete de post este foarte simplu de facut, in plus este un aluat cu care se lucreaza foarte usor.

Puneti margarina moale (nu topita de tot) impreuna cu otetul, sarea, apa minerala si uleiul la mixat pana se transforma intr-o spuma lucioasa. Adaugati apoi faina, pe rand, pana se formeaza aluatul.

Luati aluatul din bolul mixerului, puneti-l pe masa de lucru infainata, si incepeti sa-l bateti (la propriu) cu sucitoarea, de vreo 5-6 ori, impachetandul intr-un dreptunghi mai mic dupa fiecare bataie :). Veti simti cum aluatul incepe sa se intareasca. Apoi il puneti intr-un bol acoperit, la rece, pentru 1 ora.

Dupa timpul petrecut la racoare, impartiti aluatul cornuletelor in bile pe care le intindeti in cercuri si pe care apoi le taiati in triunghiuri. Puneti umplutura preferata pe fiecare margine lata a triunghiului si rulati inspre varf.

Asezati cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptorul incins la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.

Daca alegeti sa le umpleti cu rahat, tavaliti-le doar prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat, cat sunt fierbinti, apoi asezati-le pe un platou.

Daca le umpleti cu magiun sau nuca, tavaliti-le prin zahar pudra amestecat cu scortisoara, vor fi un deliciu si nu va va veni sa credeti ca sunt de post.


Serviti cornuletele fragede de post dupa ce s-au racit putin. Sunt la fel de bune si a doua zi, nu se intaresc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ardei iuti la otet
4
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi